Kolejny urlopu z tui Z ich strony praktycznie 0 problemow wszystko dopięte na tzw ostatni guzik Oczywiście zdaje sobie sprawę ze tui ma maly wplyw na pracę lotnisk z których lata ale sugeruje wycofa... Zobacz więcej
Chciałabym jeszcze raz bardzo podziękować P. Edycie - Rezydentce TUI w Alanya ( Turcja). Dzięki Jej operatywności i empatii oraz znajomości jęz. polskiego i tureckiego mój mąż nie musiał przebywać... Zobacz więcej
Byłam z TUI w Alanyi ( 16.10.24 - 23.10.24). Naprawdę jestem bardzo zadowolona. Hotel BLUE STAR, bardzo ładny,czysty,mega uprzejmi ludzie. Wycieczki zaplanowane i realizowane bez żadnych zastrzeżeń. J... Zobacz więcej
You can have confidence you’ve made the right choice when you book with TUI. We’re here to make holidays feel easier from the start, with transparent pricing, luggage and transfers included, and 24/7 support whenever you need us. Every trip is ATOL‑protected and supported by ABTA guidance, giving you trusted reassurance from the moment you book. We focus on building more into every holiday. That means clear choices, helpful guidance, and key essentials sorted long before you travel. Our teams bring real expertise whether it’s matching you to the right destination, helping families find the right resorts, or offering support for travellers who may benefit from a little extra assistance. Many of our hotels also provide activities and kids’ clubs led by trained experts, creating experiences that work for everyone. Our hotels are chosen with care, featuring the things people tell us make their break feel special: family‑friendly rooms, swim‑up or private‑pool options, foodie‑approved dining, and resorts with waterparks, slides or relaxing pools depending on where you choose to go. From booking boarding and beyond we focus on removing stress and amplifying the joy , so you get more peace of mind, more value, and more of that holiday feeling sooner.
Luton, Zjednoczone Królestwo

Odpowiedź od TUI
Czekaliśmy na lot powrotny 9godzin na lotnisku z 6mieisecznym dzieckiem . O 12 w nocy zawieźli nas do hotelu oddalonego o godzinę . O drugiej w nocy dolataliśmy inifrmacje że wylot jest o 10.35 . Teraz siedzimy w 60osob przed hotelem ponieważ skończyła się doba hotelowa i nas wyprosili z hotelu . Nadal nie mamy transportu na lotnisko. Sytuacja jest tragiczne . Każdy mówi że nic nie wie .

Odpowiedź od TUI
Na TUI trzeba uważać przy wykupie wakacji all Inclusive. W opcji podstawowej nie ma transferów do i z lotniska. Przy wykupie ta opcja musi być jakoś specjalnie ukryta bo normalnie nie szło tego zauważyć. Zapewne dla obniżenia ceny wycieczki. Mieliśmy niemiłą i bardzo drogą niespodziankę po wylądowaniu na lotnisku w Katanii :( Absolutnie nie polecam tego biura i nigdy już nie skorzystam. Polskie biura Itaka czy Rainbow takich numerów jednak nie robią.

Odpowiedź od TUI
Pierwszy i ostatni raz korzystam z tego biura. Pobyt w hotelu do 07.06.2026, hotel już 06.06. 2026 o g.12.00 każe nam się wynosić, 15 h do odlotu mamy spędzić w poczekalni, ponoć możemy korzystać z basenu, przebierać się mamy w publicznym WC, ani jedzenia, ani wody. Ostrzegam przed tym biurem!

Odpowiedź od TUI
Zarezerwowaliśmy z żoną miejsca w samolocie obok siebie. Więc zapłaciliśmy dodatkową opłatę. Do wylotu zostało niecałe 3 tygodnie a system TUI pokazał dzisiaj że miejsca zniknęły i żąda aby wybrać nowe, Problem z tym iż zostały pojedyncze. TUI złamała istotny element umowy. Jeżeli nie uda się porozumieć odstąpimy od umowy z winy TUI

Wszystko było dobrze zorganizowane

Odpowiedź od TUI
Zawsze korzystam z TUI i jeszcze nigdy mnie nie zawiedli. Wszystko jest dobrze zorganizowane, obsługa jest pomocna, a cały proces rezerwacji i podróży przebiega bez problemów. Czuję się spokojnie rezerwując wakacje z tą firmą, bo wiem, że wszystko będzie dopięte na ostatni guzik. Zdecydowanie polecam!

Odpowiedź od TUI
wszystko zawsze swietnie zorganizowane,od kilku lat kupuje wycieczki tylko z TUI i nigdy się nie zawiodłam. Polecam

Odpowiedź od TUI
Jestem jedynie zadowolony z przelotu PLL LOT, ponieważ jest rejsy były o czasie a samolot nowy i czysty a załoga bardzo miła z poczęstunkiem na pokładzie. Podczas wakacji z biurem TUI wykupiłem pobyt w 5-gwiazdkowym hotelu w Grecji w opcji all inclusive. Niestety, standard hotelu znacząco odbiegał od moich oczekiwań i opisu oferty – szczególnie jeśli chodzi o jakość wyżywienia i usług w ramach all inclusive, które były najsłabsze spośród dotychczas przeze mnie doświadczonych.
Dodatkowo organizacja transferu do i z hotelu pozostawiała wiele do życzenia – autokar wysadził nas przy drodze, w odległości około pół kilometra od obiektu, co w upale i z bagażami było bardzo uciążliwe. Podobna sytuacja miała miejsce w drodze powrotnej.
Zgłosiłem te kwestie rezydentowi, jednak nie uzyskałem satysfakcjonującej reakcji ani rozwiązania problemu.
W mojej ocenie był to wyjazd rozczarowujący, który nie spełnił deklarowanego standardu i pozostawił poczucie straty zarówno pieniędzy, jak i czasu.

Odpowiedź od TUI
Wykupiliśmy wakacje online w TUI PL. Nasze loty zostały zmienione i zostaliśmy podrzuceni pod hotel w środku nocy. Recepcjonista hotelu był wyraźnie zdziwiony naszym pojawieniem się o tej porze. Zostało nam przekazane, że nasze wakacje all inclusive rozpoczynają się po godz 15:00 i do tej pory musimy radzić sobie sami bez kwaterunku i bez wyżywienia.
Kolejne godziny spędziliśmy razem z dzieckiem na podłodze w holu hotelowym próbując znaleźć jakiekolwiek wsparcie. Po kilku godzinach koczowania i próśb o pomoc hotel z uwagi na dziecko zaoferowano nam pokój za dodatkową opłatą, ale wciąż bez wyżywienia.
Następnego dnia podczas spotkania z rezydentem, doradził on nam aby założyć reklamację zaraz po powrocie z wakacji. Tak też zrobiliśmy, naiwnie licząc chociaż na zwrot poniesionych kosztów i szczere przeprosiny.
Po kilku tygodniach otrzymaliśmy szablonową odpowiedź że nasza reklamacja nie została uznana.
Podczas składania reklamacji i kontaktów z obsługą klienta Tui PL zauważyliśmy lekceważące podejście. Trafiliśmy także na wiele podobnych komentarzy jak TUI nie dba o klientów. Niegdyś renomowane biuro podróży - dziś firma stawiająca na pierwszym miejscu zapewne zysk nie przejmująca się ludźmi. Możliwe, że rozrosła się już do tego stopnia, że nikt tam nie przejmuje się pojedynczymi osobami.
Nie życzymy nikomu takich wakacji.

Odpowiedź od TUI
Zdecydowanie odradzam wakacje z TUI.
Zarezerwowaliśmy wyjazd w stacjonarnym biurze TUI w Zielonej Górze (Focus Mall) – zapewniono nas, że dostaniemy pokój z dużym łóżkiem i ładnym widokiem (morze, góry lub basen). Na miejscu dostaliśmy pokój z dwoma osobnymi łóżkami, śmierdzący, z widokiem na cudze balkony i ścianę – zupełnie niezgodny z opisem oferty. Zgłaszaliśmy to od razu na miejscu i pisemnie do TUI – odpowiedzieli, że „rodzaj łóżek nie jest częścią oferty”, a pokój spełnia ich standardy. Po naszej interwencji pokoj zmieniono dopiero po nocy spędzonej w warunkach, które były nieakceptowalne. Co więcej – TUI złożyło śmieszne propozycje “rekompensaty” – 58 zł lub bon na 100 zł (!), mimo że cała wycieczka kosztowała kilka tysięcy złotych. Od 19 lipca czekam na odpowiedź na oficjalną reklamację – minęło ponad 2 tygodnie i nadal cisza. Firma absolutnie nie liczy się z klientem po dokonaniu wpłaty. Zero odpowiedzialności, zbywanie klientów gotowymi formułkami i brak szacunku dla tych, którzy zostali wprowadzeni w błąd. Nie polecam – jeśli coś pójdzie nie tak, zostajecie sami. Nigdy więcej TUI.

Odpowiedź od TUI
Obsługa koszmarna. Dopłaciliśmy 3k za pokoje 2x 2 osobowe, a na rezerwacji dostaliśmy 4 osobowy pokój. Po licznych próbach kontaktu dostaliśmy odpowiedź że nikt nam nie jest w stanie pomóc mimo że w hotelu są wolne dwa takie pokoje w tym terminie. Zapłaciliśmy 18k łącznie, a za naprawienie ich błędu żądają dodatkowej zapłaty 6k. To jakiś koszmar. Staramy się odsprzedać wakacje last minute. Nigdy więcej.

Odpowiedź od TUI
Super obsługa bardzo miła, przyjazna i pomocna ❤️.Pan bardzo miły i uprzejmy.

Nie polecam!
1) błędne informacje o transferze - np.ujeto nasz hotel z godziną o której powinien być autokar, gdzie nie ma możliwości wjazdu, więc faktycznie transfer był z hotelu obok. Dobrze że o tym wiedzieliśmy, bo był to transfer powrotny.
2) nie zabrano nas (i 3 innych Polaków) na wycieczkę fakultatywna zakupiona pół roku wcześniej. Pracownica TUI obecna na.miehscu twierdziła, że nie było nas na liście... Pracownicy Tui w Polsce twierdzili że oczywiście na liście byliśmy. Nie chciano nam podac numeru telefonu do pilota wycieczki - pana Arkadiusza w celu dojechania przez nas na własną rękę do pierwszego punktu wycieczki. Stwierdzono, że to prywatny numer telefonu 🤨. Problem z komunikacją przez czat TUI - problem rozwiązaliśmy sami na miejscu szybciej,niż pracownicy TUI na infolinii. Pani z TUI obecna na miejscu stwierdziła że z TUI angielskim i innymi nie ma problemy,a z nami Polakami zawsze, że mamy inny system niezgodny z tym ich i stąd problemy... Pozostawie to bez komentarza.
3) na czacie często łączymy się z botem.. Trzeba czekać na rozmowę z prawdziwym konsultantem, w ciągu kilkunastu minut odpisuje nam ich kilku, zatem nie ma ciągłości konwersacji.
4) przedostatniego dnia pobytu zniszczono nam rzecz pozostawiona w pokoju. TUI po poinformowaniu o tym fakcie przekazuje nam różne informacje, w tym że sprawa została już wyjaśniona przez nas,co było nieprawda. Próby rozmów z managerem hotelu były przeciągane do czasu naszego wyjazdu z kraju ( sytuacja miała miejsce w hotelu Globales Cala Vinas na Majorce). Pani manager obiecała kontakt mailowy z nami na następny dzień - minęło już 5 dni i żadnego maila ani kontaktu nie mamy! TUI proponuje złożenie reklamacji. Złożymy, ale zapewne jak większość reklamacji w tym biurze w Polsce zostanie odrzucona a nam zniszczono rzecz o wartości niemal 200 euro przez sprzątaczkę hotelu !
Nie polecamy i sami również więcej nie skorzystamy !
Opinia dotyczy TUI Poland.

Odpowiedź od TUI
Tylko aplikacja i jesteś sam.Pominę to że transfer na lotnisko z hotelu trwał 3 godziny czyli dłużej niż lot🤪. Podróżujemy często i czasami bardzo daleko.To miał być wypad krótki i bez szału. Generalnie jeśli wymagasz czegokolwiek od biura podróży to odpuść sobie. Bardzo słaba jakość i straszna masówka. Taka biedronka wśród biur podróży.

Odpowiedź od TUI
Brak rezydenta na miejscu, zostawieni sami sobie, z aplikacja i infolinia w Turcji i problemami ponieważ TUi nie potwierdziło rezerwacji w hotelu!!! Musieliśmy zdać depozyt 600 dolarow żeby z trójka małych dzieci po północy otrzymać pokoje. Biuro dzwoniło do mnie, żebym poszła do recepcji i zadzwoniła do nich, żeby mogli porozmawiać z posługa hotelu!!!! Nerwy, placz dzieci i koszty połączeń. Po roku reklamowania wyjazdu otrzymałam 500zl, co nie pokryło nawet kosztów telefonu, którego musiałam używać w kontaktach z TUI. Pierwsza i na pewno ostatnia wycieczka z tym organizatorem