2 tygodnie czekałem na zamówioną gitarę i pokrowiec. Niestety paczka w ogóle do mnie nie trafiła. Pisałem w tej sprawie dwa maile po 1 tygodniu od zamówienia, odpisano po kilku dniach dopiero,... Zobacz więcej
Na najwyższą ocenę zasługuje wzorowa jakość obsługi klienta. Wszystkie zamówienia przesłane błyskawicznie. Towary zapakowane z najwyższą dbałością. W jednym jedynym przypadku firma kurierska się nie... Zobacz więcej
Thomann to sklep któremu można zaufać, sklep odwdzięcza się tym samym pomagając przy każdej zaistniałej sytuacji jeżeli tego wymaga. Mają najniższe ceny i najlepszy sprzęt, ich biuro obsługi klienta s... Zobacz więcej
Świetny sklep, zawsze jestem zadowolony. Do tej pory złożyłem zamówienia już 3 razy, paczki zawsze solidnie spakowane w porządny karton, w środku dużo wypełniacza - jest to bardzo ważne, w końcu zamaw... Zobacz więcej
Hans-Thomann-Str. 1, 96138, Burgebrach, Niemcy
Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia
Pisałem w tej sprawie dwa maile po 1 tygodniu od zamówienia, odpisano po kilku dniach dopiero, żeby czekać, to poczekałem.
Po 2 tygodniach napisałem, że chcę zwrot pieniędzy i dopiero dostałem konkretną odpowiedź, że wyślą replacement, ponieważ paczka gdzieś się zagubiła. Dotarł szybko.
To wszystko kosztowało mnie sporo stresu. Nie polecam tego sklepu.

Odpowiedź od Thomann Music
Sklep w ostatnim czasie bardzo spadł na jakości, wsparcie techniczne udaje że działa

Odpowiedź od Thomann Music
Zamówiona gitara przyjechała uszkodzona, pęknięcie wielkości pięści nie byle ryska, dodatkowo pokrowiec i karton wewnętrzny uszkodzone, jedynie karton zewnętrzny bez „ obrażeń” co niestety sugeruje, że uszkodzenie nie powstało podczas transportu, a wysłali uszkodzą już gitarę. Odradzam! Reklamacja w trakcie…

Odpowiedź od Thomann Music
Nigdy nie wystawiam opinii ale trzeba ostrzec ludzi.Produkty markowane sklepu to zwykły jarmarkowy szmelc , zdecydowanie nie polecam

Odpowiedź od Thomann Music
Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie. Kupione u nich Akai MPK Mini MK3 przyszło z jednym niedziałającym klawiszem, który "odpuścił" dopiero po czasie, ale prawdziwy dramat zaczął się przy Arturii KeyLab Mk3 88 za 4000 zł. Po 3 miesiącach padł pitch wheel – przestał wracać do pozycji zero.
Sprzęt spędził w serwisie ponad miesiąc i wrócił... nienaprawiony. Co gorsza, klawiatura zyskała nowe wady mechaniczne – niektóre klawisze zaczęły się zacinać i nie odbijały. Po dwóch tygodniach czekania na odpowiedź, sklep stwierdził, że problem z pitch wheelem to wina software'u i wymiany na nowy model nie będzie. Dodatkowo kompletnie zignorowali moje zgłoszenie o zacinających się klawiszach, które pojawiło się po wizycie w ich warsztacie. Zapewne będę zmuszony czekać na odpowiedź kolejne 2 tygodnie, aby usłyszeć, że muszę wysłać sprzęt do ich serwisu, by zostać kolejny raz ponad miesiąc bez instrumentu. Jakość obsługi i serwisu przy tej cenie sprzętu to żart. Omijajcie szerokim łukiem.

Odpowiedź od Thomann Music
Kupiłam 4 marca 2026 roku w sklepie internetowym Thomann keyboard YAMAHA PSR-EW320. Dlaczego akurat w tej firmie? Przecież w Polsce są sklepy sprzedające ten produkt w podobnej cenie. Bo bardzo spodobało mi się, że firma sprzedaje produkty ze zwrotów, czyli zwykle już używane, ze specjalnym oznaczeniem B-Stock i obniżonej cenie, a mi bardzo zależało na towarze prosto z taśmy producenta w oryginalnym opakowaniu. Tu miałam tę gwarancję.
Jakie było moje rozczarowanie jak dostałam produkt mocno już używany. Przede wszystkim nie był nawet zapakowany. Widoczne dla wszystkich w transporcie opakowanie producenta z nazwą produktu, pozaklejane ze wszystkich stron taśmą, mocno zniszczone, z naklejoną na wierzchu naklejką firmy kurierskiej. W środku klawiatura, która nawet nie była zapakowana w zwykłą folię, utrzymywana przez kształtki styropianowe, z których natychmiast wypadła po otwarciu kartonu. Pulpit i zasilacz były opakowane folią, ale byle jak, na pewno nie przez producenta.
Oczywiście zaraz zrobiłam zdjęcia i wysłałam maila do sklepu Thomann. Uzyskałam odpowiedź, że wszystko jest OK z moją przesyłka, bo to jest ekologiczne (!) opakowanie stosowane przez firmę Thomann. Po takiej odpowiedzi to tylko nóż się w kieszeni otwiera … i odpuściłam temat.
W moim osobistym przypadku odesłanie towaru nie było możliwe.
Dałam się bezczelnie oszukać. Potrzebowałam dwa miesiące na uspokojenie swoich nerwów, dlatego dopiero dziś piszę opinię, ku przestrodze następnych naiwnych, którzy uwierzą w B-Stock firmy Thomann.
A sam keyboard? generalnie spodziewałam się czegoś lepszego od YAMAHY, ale biorę poprawkę na to, że dostałam używany produkt.

Odpowiedź od Thomann Music
9Kupiłem Roadworx Monitor Tilt Stand Set L jestem bardzo zadowolony niespodziewałem się że będą tak dobrze wykonane i pasują pod kolumny Dali Blue 5005 SUPER

Odpowiedź od Thomann Music
Deklarowany czas dostawy to 2-4 dni robocze, tymczasem moje zamówienie od 20.02 (dziś jest 27.02) zalega gdzieś w DHL-u w Niemczech i nie wiadomo kiedy ruszy dalej. Widziałem, że w odpowiedziach do innych recenzji firma ta zachęca do korzystania raczej z UPS, to samo powiedział Pan z infolinii, że DHL to ostatnio tak nie za bardzo, i lepiej korzystać z UPS. Szkoda tylko, że jako klient nie zostałem poinformowany o tym wcześniej. Albo wystarczyło zmienić uczciwie informację, że DHL dostarcza w 10-15 dni roboczych, to już paczki z Chin szybciej dochodzą. Dodam, że wybrałem thomann jako "zło konieczne" - jak widać nie pomyliłem się - ponieważ ten sam produkt był w ofercie firmy krajowej, tańszy i z bezpłatną wysyłką, jednak akurat nie był dostępny na stanie.

Odpowiedź od Thomann Music
Przemek z polskiej infolinii wykazuje zerową inicjatywą pomocy. Na prośbę o wygenerowanie dokumentu, który rozwiąże mój problem ze zwrotem. Zaczął rzucać bezpodstawne oskarżenia, że chcę wyłudzić pieniądze od firmy. Gdy, powiedziałam że nie rozumiem problemu i czemu nie można załatwić sprawie polubownie to konsultant stwierdził, że do niczego nie prowadzi ta sprawa i się rozłączył :) natomiast Pan z chatu w 20 sekund podał mi co napisać i gdzie się skontaktować. Polecam weryfikować kompetencje swoich pracowników, bo raczej z Waszych usług korzystam ostatni raz.

Odpowiedź od Thomann Music
Złożyłem zamowienie w grudniu i zapłaciłem za nie. Długo nie było żadnej informacji, więc napisałem do nich. Okazało się, że sprzedali mi towar, którego nie mają i czekają na dostawę, która ma być 20 stycznia. Jest początek lutego i nadal nie ma zmiany w moim zamówieniu. Poprosiłem o anulowanie i zwrot pieniędzy. Wydaje mi się, że sprzedaż towaru którego nie mają to dla nich norma, bo nie otrzymałem żadnych specjalnych wyjaśnień. Jeśli chcecie długo czekać na zamówiony towar, to zapraszam. Ja już nie skorzystam.

Odpowiedź od Thomann Music
Wcześnije nie słyszałem o Firmie, więc sceptycznie i uważnie przejrzałem e-dane na jej temat. Ryzyko sie opłaciło. 1. Ukłon w strone Klienta i dobre posunięcie marketingowe, że Thomann ma stronę po polsku i rozlicza sie w złotówkach. W ciągu paru chwil dotarło do mnie e-potwierdzenie wpłaty. 2. Towar miał cenę z lekka konkurencyjną, w porównaniu z polską (rzadką) ofertą. 3. towar do mnie dotarł w ciągu trzech dni roboczych, bezpiecznie i profesjonalnie zapakowany. 4. 3-letnia firmowa, zamiast klasyczna 2-letnia gwarancja , robi różnicę. 4.Dość wyczerpujące odpowiedzi na moje mailowe zapytania dotarły do mnie po 24 godzinach. (Na koniec jedna uwaga, sugestia dla Firmy. Jeżli do towaru fabrycznie nie jest załaczona europejska wtyczka, to Thomann w ofercie towaru na stronie powinien automatycznie zasugerować dodatkowy zakup wtyczki.) W sumie (5/5), polecam Firmę. Pozdrawiam, Jan

Odpowiedź od Thomann Music
NIE POLECAM KUPOWANIA TANICH ZESTAWOW. TOWARY WYBRAKOWANE,BUBLE.
PRODUKT SIE ROZSYPAL A SKLEP ODMAWIA PRAWA DO GWARANCJI BO RZEKOMO NIE BYLA TO WADA TECHNICZNA.TAKI SLABY PRODUKT,ZE DZIECKO ZAWADZILO STOPA A KABEL SIE URWAL I KONCOWKA ZOSTALA WE WZMACNIACZU. PO JEDNYM DNIU UZYTKOWANIA. CO TO ZA SZAJS?!

Odpowiedź od Thomann Music
Z czystym sumieniem NIE POLECAM tej firmy.
Syn zakupił gitarę. Po miesiącu użytkowania pojawiły się problemy z potencjometrem, więc odesłaliśmy ją do Niemiec (4.09.2025).
11.09.2025 dostaliśmy info, że źle spakowaliśmy paczkę i podczas transportu została uszkodzona (wysłali zdjęcia z uszczerbieniem główki gitary - ktoś bardzo musiał się postarać, żeby uszkodzić w tym miejscu gitarę, skoro była zapakowana w pudło, w którym ją kupiliśmy, zabezpieczona folią bąbelkową).
13.10.2025 czyli po miesiącu odpisali, że firma transportowa nie bierze na siebie odpowiedzialności - to nasza wina oraz że "Niestety przełącznik został uszkodzony w dostawie" i musimy zapłacić za naprawę (z swoją drogą opakowanie, które widzieliśmy na zdjęciach uszkodzone było tylko w obszarze główki gitary...reszta była nietknięta!). Na końcu maila był dopisek: "Prosimy o informację jak dostaną Państwo wycenę zapewnimy wtedy informację jak dokonać opłaty w poprawny sposób (automatyczny mail posiada jedynie dane miedzynarodowe, a nie dla PLN)".
28.10.2025 po wielu wiadomościach z mojej strony odpisali : "Instrument został przekazany do naszego warsztatu lutniczego. Na dzień dzisiejszy czas oczekiwania może zająć do około 6 tygodni. Oczywiście instrument może zostać odesłany w obecnym stanie."
30.10 dostaliśmy wycenę naprawy, więc napisałam do nich z prośbą o informację w jaki sposób dokonać płatności.
21.11.2025 po wielu mailach z zapytaniem na jakim etapie jest sprawa z gitarą otrzymałam odpowiedź : "W dalszym ciągu oczekujemy na uiszczenie opłaty za naprawe byśmy mogli jej dokonać. Czy wykonali Państwo przelew?" - czyli nie czytali maila, który wysłałam 3 tygodnie wcześniej?!?!?!?!?!
25.11.2025 wysłali informację, gdzie i jak należy opłacić naprawę.
Dziś jest 5.12.2025 czyli rozpoczął się 4 miesiąc jak jesteśmy bez sprzętu. Maila są olewane, i leci typowa zwrotka "Dzień dobry Dziękujemy za kontakt z naszym działem obsługi klienta. Informujemy, że Państwa wiadomość została przekazana do odpowiedniego działu. Po otrzymaniu wymaganych informacji skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie. Dziękujemy za zrozumienie i cierpliwość."
A i najlepsze:
22.11 złożyliśmy nowe zamówienie...które, jak się okazało, było oszustwem. Napisałam do sklepu, że na pewnym etapie zamówienia musiało nastąpić przekierowanie na fałszywą stronę i zostaliśmy oszukani bo nie ma ani towaru ani pieniędzy to odpisali, że są świadomi takich sytuacji;) :
"Niezmiernie nam przykro, ale to zamówienie zostało dokonane na stronie podszywającej się pod naszą firmę. Jesteśmy świadomi istnienia takich stron. Nasi prawnicy nieustająco walczą, by je jak najszybciej likwidowano. W związku z tym, że padli Państwo ofiarą oszustwa, sugerujemy zgłoszenie sprawy na policję."
Serio...niemiecka niezawodność:)

Odpowiedź od Thomann Music
Support tego sklepu to nieudolna patologia. Paczka przez 4 dni widnieje na niemieckim trackingu jako odebrana przez kuriera. Nigdy nie dotarła do żadnej sortowni. Kontakt z supportem czterokrotny.
Odpowiedzi od supportu?
- Mam sam skontaktować się z DHL (odbiera bot ktory twierdzi ze paczka nie istnieje i rozłącza rozmowę)
- Paczka jest już w polsce ale nie została zeskanowana (co?). A sortownia w Niemczech została pominięta - rozumiem, że kurier ze środka Niemiec ciśnie 700km z paczką na pace pod mój adres, fajne bajki.
- Trzeci kontakt zakończył się brakiem odpowiedzi :)
- Czwarty kontakt to informacja, że jak paczka do jutra się nie ruszy to mam napisać do nich za 3 dni (znowu - co?)
W skrócie syf kiła i mogiła, srają na klientów i thomann i DHL, który każe mi nawijać z botem rozłączającym rozmowę.
Update: po kolejnych prośbach i mailach, sprawa została przekazana do "specjalnego" działu. Thomann nestępnego dnia wysyła maila każącego poczekać kolejne 4 dni robocze i wtedy napisac znowu jak paczka się nie znajdzie. Może uda się do przyszłych świąt :)

Odpowiedź od Thomann Music
Firma - a przede wszystkim ludzie w niej pracujący to profesjonaliści. Przesyłka doszła Bardzo starannie zapakowana ze wszelkimi szczegółami. To przyjemność móc z Wami współpracować. Bardzo Wam za to dziękuję.pozdrawiam Was bardzo serdecznie.Harry Saviicky.

Odpowiedź od Thomann Music
Bardzo długi czas oczekiwania na przesyłkę. Na gitarę, która była dostępna od ręki, kupioną w poniedziałek rano czekałem do piątku. W XXI wieku to przesada, niemal wszystkie sklepy gwarantują szybszą wysyłkę.

Odpowiedź od Thomann Music
Przewidywany czas dostawy byl na 18 lub 19 września a zakup podobno przyjdzie 22 września. Nie polecam.

Odpowiedź od Thomann Music
Przy płatnościach przy pomocy paypal kwota z konta pobierana jest dwukrotnie - zdarzyło mi się to już drugi raz. Ani PayPal ani Thomann nie uważa, że to problem. Na zwrot podwójnie pobranej opłaty czeka się nie wiadomo ile - tym razem już ponad tydzień. Poprzednim razem złożyłem reklamację w banku, teraz czekam na rozwój wypadków.
Druga sprawa - na stronach produktów deklarowana dostępność "wyślemy następnego dnia". Zamówienie złożone w czwartek zostało "wysłane" we wtorek - w cudzysłowie, bo we wtorek przygotowano paczkę dla kuriera, którą odebrał w środę. Owszem, ceny są często atrakcyjne - szczególnie na produkty marek własnych - ale poziom obsługi klienta to dramat. Zostawiłem w tym sklepie ponad 10.000zł i to chyba moja ostatnia z nim przygoda.
[EDIT po odpowiedzi Thomann] - po raz drugi, w przypadku mojego zamówienia, rezerwacja środków nie zamieniła się w zapłatę, tylko została zdublowana! I dopiero zdublowana blokada zamieniła się w zapłatę, a w międzyczasie nie mogłem korzystać z moich pieniędzy. Zamiast przyznać się do błędu już 4ta osoba z obsługi klienta wciska mi, że blokowanie podwójnych środków to jest normalna procedura - no może w Thomann, bo nigdzie indziej na świecie. Jedna gwiazdka to dla Was za dużo.

Odpowiedź od Thomann Music
Wszystko super dopóki nie chcesz czegoś reklamować . Prawo rękojmi to oni mają w dalekim poważaniu . Nie kupujcie na pewno żadnych akcesoriów od nich , bo wam będą wmawiać że to wy zepsuliście .