Kaufland.de Recenzje

76 704

3,6

Kaufland Pabianice Polska. Bardzo dobrze zarządzany sklep przez dyrektora marketu Paweł Musiałek. Niestety jego zwierzchnik raczej niskich lotów menager nie lubi ludzi nieuległych i mających swoje z... Zobacz więcej

Super szybka dostawa, dobrej jakości produkt, wszystko przebiegło bardzo sprawnie od procesu zamowienia , płatności i dostawy pod wskazany adres

Niestety nie jestem zadowolona z zakupów w Kauflandzie. Bardzo często ceny z gazetek nie zgadzają się z cenami w sklepie. Oczywiście w sklepie jest drożej. Poza tym nie wszystkie reklamowane rzeczy s... Zobacz więcej

Bardzo mila i pomocna obsluga...sklep dobrze zaopatrzony az milo zakupy robic...sympatyczni i zawsze usmiechnieci pracownicy...pelna profeska

Średnia

77 tys. recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin

Wszystkie recenzje

(76 704)

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 5079

Napisz recenzję

Niestety firma nie chroni klientów…

Niestety firma nie chroni klientów przed nieuczciwymi sprzedawcami i jest bezskuteczna w rozwiązywaniu problemów. Kupiony produkt nie dotarł do mnie i nie otrzymałem zwrotu pieniędzy po interwencji u sprzedawcy.

2 maja 2026

Odpowiedź od Kaufland.de

Dziękujemy za opinię. Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Zapewniamy, że nasz dział obsługi klienta jest już zaangażowany w wyjaśnianie tej sprawy i dokłada wszelkich starań, aby jak najszybciej znaleźć rozwiązanie. Bezpieczeństwo zakupów jest dla nas priorytetem. Prosimy o dalsze śledzenie statusu zgłoszenia w panelu klienta, gdzie nasz zespół będzie informował o kolejnych krokach. Pozdrawiamy, Twój zespół Kaufland Marketplace.

Kupiłam 2 komplety pościeli

Kupiłam 2 komplety pościeli, przesyłka miała dotrzeć przed świętami, ale tak się nie stało. Wciąż dostawałam wiadomości, że wpisałam zły kod pocztowy, zły numer zamówienia i tak wciąż musiałam się tłumaczyć, chociaż wszystko było wpisane prawidłowo. Wreszcie kiedy dostałam wiadomość, że paczka dotrze w póżniejszym terminie, czekałam cierpliwie. Paczka jednak nie przyszła, napisałam więc kolejną wiadomość, żeby poinformować o tym fakcie i miałam chyba szczęście (tak wynika z przeczytanych opinii innych kupujących), bo anulowano moje zamówienie i zwrócono pieniądze. NIGDY więcej nie kupię nic w Kaufland Marktplatz!

14 kwietnia 2026

Odpowiedź od Kaufland.de

Pani Izabelo, dziękujemy za podzielenie się tą opinią. Bardzo nam przykro z powodu problemów z dostawą oraz trudności komunikacyjnych, które wystąpiły przy Pani zamówieniu. Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.

Cieszymy się, że zwrot środków został już zrealizowany, jednak rozumiemy Pani rozczarowanie brakiem przesyłki w terminie. Pani uwagi dotyczące błędnych komunikatów o danych adresowych zostaną przekazane do odpowiedniego działu, aby usprawnić działanie systemu. W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt z naszym biurem obsługi klienta poprzez konto użytkownika.

Deprecjonowanie

Deprecjonowanie, poniżenie i pogarda dla stałego klienta w obecności jego mamy w Kaufland Świnoujście przez pracownika Tomasza w godzine 19:20.

16 lutego 2026

Szanowny Kliencie,

jest nam niezmiernie przykro z powodu sytuacji, która spotkała Pana oraz Pana mamę w markecie w Świnoujściu. Opisane zachowanie personelu jest absolutnie niedopuszczalne i nie odzwierciedla standardów obsługi, na których nam zależy.

Chcielibyśmy jednak wyjaśnić, że nasza platforma internetowa (kaufland.de) działa jako osobny system sprzedaży typu marketplace, na którym zewnętrzni sprzedawcy oferują swoje towary i odpowiadają za ich ceny oraz wysyłkę. Z tego względu nie mamy bezpośredniego wglądu w funkcjonowanie stacjonarnych oddziałów sieci Kaufland ani możliwości wyciągania konsekwencji wobec ich pracowników.

Uprzejmie prosimy o skierowanie tej skargi bezpośrednio do kierownictwa wspomnianej filii w Świnoujściu lub o kontakt z oficjalnym Biurem Obsługi Klienta Kaufland Polska, które zajmuje się sprawami marketów stacjonarnych. To najskuteczniejsza droga, aby wyciągnąć odpowiednie konsekwencje wobec opisanego pracownika.

Z poważaniem,
Zespół Kaufland (Marketplace)

złodziejskie zasady kaufland marketplaxce

złodziejskie zasady kaufland , przetrzymują pieniądze sprzedawców tygodniami, numer zamówienia kupującego MS9L4CQ, od 28 czerwca nie otrzymałem zapłaty za dostarczony towar, DPD 13159610519476 oraz DPD 13159610519561 Kaufland dał wiarę kupującemu iż niby nie otrzymał paczek mimo iż status wyraźnie pokazuje doręczenie. Zgłaszałem reklamację do dpd. Kupujący miał podpisać specjalną notę iż nie otrzymał produktu. Nota zawierała klauzulę o możliwym wszczęciu postępowania przez policję w razie nie podania prawdziwych danych. Kupujący nie podpisał tej noty. Kaufland stwierdził iż kupujący nie ma obowiązku podpisywania niczego. Tak oto zostałem bez pieniędzy i bez towaru.

28 czerwca 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za wiadomość i szczegółowe przedstawienie sytuacji. Bardzo nam przykro, że doszło do takiej sytuacji i rozumiemy, jak frustrujące może być dla Pana to doświadczenie.

Chcielibyśmy serdecznie przeprosić za wszelkie niedogodności związane z tą sprawą. Dokładamy wszelkich starań, aby każdy przypadek rozstrzygać w sposób sprawiedliwy, jednak w tej sytuacji nie możemy już podjąć dalszych działań.

Dziękujemy za Pańskie zaangażowanie i wszelkie podjęte kroki w celu wyjaśnienia sprawy. Jeśli w przyszłości będzie miał Pan jakiekolwiek pytania lub potrzebował pomocy, pozostajemy do dyspozycji.

Przepraszamy raz jeszcze za zaistniałe trudności i dziękujemy za zrozumienie.

Dzial owoce i warzywa

Personen na owoce i warzywa dziale jest nonszalacki, na zapytanie odpowiada odburkujac.
Zarowno owoce jak tez warzywa z obnizona cena sa czesto wrecz niejadalne i nigdy nie powinny byc sprzedawane.
Zrobilam zdjecie jak wygladaja brzoskwine w koszyku.

23 lipca 2025

Dzień dobry, Pani Wacławo,

dziękujemy za przesłanie swojej opinii i za zwrócenie uwagi na te kwestie. Bardzo nam przykro słyszeć, że spotkała się Pani z nieprzyjemną obsługą oraz że jakość owoców i warzyw w naszym dziale nie spełniła Pani oczekiwań.

Chcielibyśmy serdecznie przeprosić za takie doświadczenie – zarówno za zachowanie naszego personelu, które absolutnie nie odpowiada standardom obsługi klienta, jak i za niedopuszczalny stan oferowanych produktów.

Czy mogłaby Pani przesłać nam zdjęcia wspomnianych brzoskwiń? Dzięki temu będziemy mogli dokładniej przyjrzeć się tej sprawie i podjąć odpowiednie kroki, aby takie sytuacje nie miały miejsca w przyszłości. Zapewniamy, że wszystkie zgłoszenia traktujemy bardzo poważnie i dołożymy wszelkich starań, aby poprawić jakość obsługi oraz oferowanych produktów.

Dziękujemy, że podzieliła się Pani z nami swoją opinią. Jeśli ma Pani dodatkowe uwagi lub pytania, jesteśmy do dyspozycji.

Z wyrazami szacunku
Zespół Kaufland Marktplatz

Nie polecam korzystać z ofert

Nie polecam korzystać z ofert. Od ponad miesiąca czekam na swoją przesyłkę. Za pierwszym razem ona ponoć zaginęła. Niby wysłali kolejną która także nie opuściła nawet sprzedającego. Do dziś numer listu przewozowego który został mi podany nie wskazuje aby cokolwiek działo się z przesyłką. Żeby nie było to załączam numer swojego zamówienia: M5WTLBQ

15 lipca 2025

Dzień dobry, Panie Marku,

dziękujemy za przesłanie opinii i podzielenie się swoimi doświadczeniami. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji i wszelkich niedogodności, jakie Pana spotkały.

Zapewniamy, że nasz dział obsługi klienta jest już w pełni zaangażowany w rozwiązanie tego problemu. Sprawdzamy status Pana przesyłki i dokładamy wszelkich starań, aby wyjaśnić, co się wydarzyło, oraz znaleźć jak najszybsze rozwiązanie.

Prosimy jeszcze o chwilę cierpliwości – skontaktujemy się z Panem bezpośrednio, gdy tylko otrzymamy wszystkie potrzebne informacje od sprzedawcy.

Dziękujemy za wyrozumiałość, a w razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do dyspozycji.

Sklep jak sklep ok

Sklep jak sklep ok
Obsługa miła i pomocna
Ale towar masakra
Kupiłem w poniedziałek w Rumi 5kg ziemniaków wczesnych
Dzisiaj 3 kg wyrzuciłem bo zgnite
Może w końcu ktoś coś z tym zrobić
Rozumiem że to towar z gazetki
Nie będę leciał 3 kilometrów żeby oddać bo szkoda czasu
Jestem zawiedziony

16 czerwca 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za podzielenie się swoją opinią i przepraszamy za zaistniałą sytuację. Bardzo nam przykro, że zakupione ziemniaki nie spełniły Pańskich oczekiwań i ich jakość okazała się niezadowalająca.

Proszę wiedzieć, że dokładamy wszelkich starań, aby oferowany towar był zawsze świeży i wysokiej jakości. Pańska uwaga jest dla nas niezwykle cenna – przekazaliśmy zgłoszenie do odpowiedniego działu, aby zweryfikować dostawy tego produktu i uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości.

Rozumiemy, że zwrot w sklepie może być dla Pana uciążliwy, dlatego prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta. Chętnie znajdziemy rozwiązanie, które zrekompensuje tę niedogodność – na przykład w formie rekompensaty lub innego wsparcia.

Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy, że podzielił się Pan swoją opinią. Gdyby miał Pan dodatkowe pytania lub uwagi, jesteśmy do dyspozycji.

Pozdrawiamy serdecznie
Zespół Kaufland Marketplace

Obsługa poniżej krytyki na dziale…

Obsługa poniżej krytyki na dziale mięsnym.
Panie są tam za karę.Opryskliwe , rzucające towarem.
Też pracuję w handlu ale u mnie w pracy takie zachowanie było by nie do przejścia .

13 kwietnia 2025

Dzień dobry Pani Katarzyno,

dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Jest nam bardzo przykro, że spotkała się Pani z tak nieprzyjemną obsługą na dziale mięsnym. Takie zachowanie absolutnie nie odpowiada naszym standardom i nie powinno mieć miejsca.

Abyśmy mogli przekazać Pani uwagi do odpowiedniego działu w konkretnej filii, prosimy o wskazanie, której lokalizacji dotyczy problem. Zależy nam na tym, aby poprawić jakość obsługi oraz zadbać o komfort naszych klientów.

Dziękujemy za zgłoszenie i przepraszamy za zaistniałą sytuację. Dołożymy wszelkich starań, aby podobne doświadczenia nie miały miejsca w przyszłości.

Po czterokrotnym bardzo przykrym

Po czterokrotnym bardzo przykrym, opryskliwym, ordynarnym potraktowaniu przez jedną kasjerkę, postanowiłam, że muszę to w końcu zgłosić. Gdy poinformowałam kasjerkę, ze złożę skargę, to usłyszałam, że cyt. "mogę składać, bo mnie na takiej.....pracy
/tu wykropkuję/, nie zależy. Nie muszę tu pracować, ani nie mam obowiązku być miła". Szokujący tekst i żenujące zachowanie. Nie chciała się przedstawić lecz podam nr paragonu i datę w celu zweryfikowania kasjerki. Dla ułatwienia opis, żeby nie pomylić z innymi kasjerkami, które są bez zarzutu. Rzeczona kasjerka wiek powyżej pięćdziesięciu lat, o charakterystycznym często zmienianym kolorze włosów, tj. zielonym, fioletowym, czerwonym, ostrym makijażu i b.niskim wzroście. Dotyczy sklepu Kaufland ul. Zgierska 104. Zakupy 5.04.25, par. 2805, godz. 18:48. Zakupy w tym sklepie robię bardzo często i jak łatwo sprawdzić za duże kwoty. Ale po tym kolejnym ordynarnym "występie" pseudo kasjerki tu nie wrócę. Chyba, że jak powiedziała na głos, faktycznie zrezygnuje z pracy w tej placówce. Pozdrawiam Zarząd sieci Kaufland Polska.

5 kwietnia 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za przesłanie tak szczegółowego zgłoszenia i podzielenie się swoją opinią.

Bardzo nam przykro, że spotkała się Pani z tak nieodpowiednim i nieprofesjonalnym zachowaniem w naszym sklepie. Chcemy zapewnić, że przykładamy ogromną wagę do wysokiej jakości obsługi klienta, a sytuacje takie jak ta są dla nas absolutnie nieakceptowalne.

Zamieszczone przez Panią informacje pozwolą nam dokładnie zweryfikować sprawę i podjąć odpowiednie kroki wobec wskazanej osoby. Przekażemy zgłoszenie do kierownictwa sklepu przy ul. Zgierskiej 104, aby sytuacja została jak najszybciej wyjaśniona i aby zapobiec podobnym incydentom w przyszłości.

Jeszcze raz przepraszamy za zaistniałą sytuację. Mamy nadzieję, że mimo tej przykrej sytuacji da nam Pani szansę na odbudowanie zaufania. Zrobimy wszystko, aby podczas Pani kolejnych wizyt w naszym sklepie obsługa spełniała najwyższe standardy.

W razie dodatkowych pytań lub uwag jesteśmy do Pani dyspozycji.

Oszukują na wędlinach

Oszukują na wędlinach. Perfidnie nabite najwyższe ceny choć kupowałam najtańsze promocyjne.

28 marca 2025

Dzień dobry Barbara,

dziękujemy za zgłoszenie i przepraszamy za sytuację, która wywołała Pani niezadowolenie. Zależy nam na tym, aby zakupy w naszych sklepach były zawsze uczciwe, a ceny zgodne z ofertą promocyjną oraz oznaczeniami na półkach.

Zgłoszone przez Panią kwestie zostaną przez nas niezwłocznie przekazane do odpowiedniego działu, aby dokładnie zweryfikować opisaną sytuację. Jeśli posiada Pani paragon lub dodatkowe informacje dotyczące zakupu, zachęcamy do ich przesłania – to pomoże nam szybciej wyjaśnić sprawę.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za podzielenie się opinią. W razie dodatkowych pytań lub uwag jesteśmy do Pani dyspozycji.

Zespół Kaufland Marketplace

Czy tylko filja Kaufland Krakow nie wie ze "klient ma zawsze racje"?

Czy tylko filja Kaufland Krakow Biezanowska czy to stosunek do klienta w polskim Kaufland?
Zaczelo sie w kasie gdzie kasierka opryskliwie odmowila wyjasnienia niezgodnosci cen towarow, odsylajac do punktu obslugi klienta. Tu nikogo nie bylo i po moich interwencjach i nastepnych 15 minutach czekania pojawila sie pani ktora stwierdzila ze to ja zle odczytuje oferte w broszurze mailowej Kauflandu i to ceny na polkach decyduja co wchodzi a co nie w oferte. Nawet kierownik oddzialu doszedl do wniosku ze tekst "rozne rodzaje" w w ofercie oznacza ze "bez cukru nie wchodzi". Zeby bylo jeszcze smieszniej zwrocono mi 2,35 zl za produkt ktory oddalem a za ktory zaplacilem pelna cene 4,69 zl. Wniosek - cala ta lekcja trwala w sumie ok. godziny i kosztowala mnie dodatkowo 2,34 zl
Moze jestem "starej daty" i pamietam czasy komunistow gdy wchodzac do sklepu, na pytanie czy przyszedl towar, warknieto "nie ma" a na pytanie kiedy przyjdzie padalo krotkie "nie wiem". Nie wiem jak Kaufland Poland przestrzega prawa konsumenta, jest pewien postep w stosunku do czasow kumuny, ale o hasle "Klient ma zawsze racje" chyba nikt z koncernu Kaufland polskiemu personelowi nie powiedzial. Ciekaw czy z tej godzinnej lekcji Kaufland wyciagnie jakis wnioski?
Ref. Paragon fiskalny nr. 278829

24 marca 2025

Dzień dobry,

Dziękujemy za podzielenie się swoimi doświadczeniami dotyczącymi wizyty w filii Kaufland Kraków. Bardzo nam przykro słyszeć o sytuacji, która miała miejsce i rozumiemy, jak frustrujące mogło to być dla Pana. Chcemy zapewnić, że zawsze dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić naszym klientom jak najwyższy poziom obsługi.

Przykro nam z powodu niedogodności, których Pan doświadczył, zarówno przy kasie, jak i w punkcie obsługi klienta. Zdecydowanie skontaktujemy się z odpowiednim zespołem, aby omówić tę sytuację i upewnić się, że podobne sytuacje nie będą miały miejsca w przyszłości. Chcemy, aby każdy klient czuł się u nas mile widziany i szanowany.

Jeśli ma Pan dodatkowe pytania lub chciałby Pan podzielić się dalszymi uwagami, prosimy o kontakt. Jesteśmy tutaj, aby pomóc.

Pozdrawiamy serdecznie
Zespół Kaufland Marketplace

Wprowadzają w błąd o stanach magazynowych.

Na stronie pisalo, że są 3 sztuki przedmiotu, który chciałem zamówić, po złożeniu zamówienia, wysłaniu pieniędzy i 2 tygodniach czekania odpisali mi że jednak nie mają produktu. Cały proces zamawiania do poprawy. Nie polecam.

17 marca 2025

Odpowiedź od Kaufland.de

Przepraszamy za zaistniałą sytuację. To bardzo frustrujące, gdy produkt jest początkowo oznaczony jako dostępny, a po złożeniu zamówienia okazuje się, że jednak go nie ma. Przepraszamy za niedogodności oraz opóźnienie, które Pana dotknęły.

Bardzo poważnie traktujemy Pana opinię i przyjrzymy się procesowi zamawiania, aby w przyszłości uniknąć podobnych sytuacji. Pańskie zaufanie jest dla nas ważne i mamy nadzieję, że przy kolejnych zakupach uda nam się Pana przekonać naszym serwisem.

Prosimy o kontakt w razie pytań lub wątpliwości. Jesteśmy tutaj, aby pomóc.