Jest git, reklamacje przyjmuje lecz ciężko się skontaktować z pumą. Wysyłka krótka jak na wysyłkę z Niemiec do polski miło się korzystało z ich usług
Welcome to PUMA – the Fastest Sports Brand in the World. Shop for Men, Women and Kids Clothing, Shoes & Accessories. Get the Edge in Style & Comfort Now.
PUMA Way 1, 91074, Herzogenaurach, Niemcy
Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin
Szczerze najgorsza firma z jakiej kiedykolwiek coś zamawiałam. Brak odpowiedzi na 3 maile. Agenci na infolinii nie są w stanie pomóc z zaginioną paczką. Paczka nie zmienia statusu od ponad 2 tyg. Polscy konsultanci nie oddzwaniają. Żałosne zachowanie. Nie polecam, zero kontaktu zwrotnego, paczka zamówiona 1 sierpnia dalej jest niby przygotowywana 👍🏼

Odpowiedź od PUMA
Zamawialiśmy z mężem buty za prawie 400 euro. Zamówienie zostało zrealizowane błyskawicznie, buty pasują. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Z pewnością wrócimy do zakupów. POLECAMY:)
97284175 zamowienie
To już drugie zamówienie, które anulowali bez wyjaśnienia. Ci handlarze z marketu radzą sobie lepiej niż Puma. Nie polecam ich nikomu.
Każde zamówienie kosztuje ponad 1000 zł.

Odpowiedź od PUMA
Zamówienie 97156274 złożyłem 18 lipca. Dziś jest 4 sierpnia, a przesyłki nadal nie otrzymałem. Status zamówienia od dawna wskazuje, że paczka została wysłana, mimo że kurier nawet jej nie odebrał.
Przez ten błędny status system nie pozwala mi anulować zamówienia, chociaż paczka faktycznie nie została przekazana przewoźnikowi. PUMA przetrzymuje więc moje pieniądze za towar, którego nie wysłała i którego nie mogę anulować.
Wysłałem do PUMA około 10 wiadomości e-mail. Na żadną nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi. Polska infolinia to kompletna kpina. Raz rozmowę odbiera konsultant mówiący po niemiecku, innym razem osoby posługujące się wyłącznie angielskim, z którymi nie da się skutecznie wyjaśnić sprawy. Nikt nie potrafi powiedzieć, gdzie znajduje się przesyłka ani kiedy zostanie dostarczona.
PUMA pobrała pieniądze, nie dostarczyła zamówienia, uniemożliwia jego anulowanie i całkowicie ignoruje klienta. Żądam natychmiastowego anulowania zamówienia oraz pełnego zwrotu pieniędzy.
Tak fatalnej i chaotycznej obsługi dawno nie spotkałem. Zdecydowanie odradzam zakupy w oficjalnym sklepie PUMA.
Jeżeli zamówienie nie zostanie natychmiast anulowane, a pieniądze zwrócone, skieruję sprawę do UOKiK oraz Europejskiego Centrum Konsumenckiego. Zgłoszę również sposób obsługi zamówienia i praktykę polegającą na oznaczaniu przesyłki jako wysłanej, mimo że nie została przekazana kurierowi.

Odpowiedź od PUMA
Zgłoszona reklamacja z winy sklepu, brak odpowiedzi na maila. Czat nie może przekierować do rozmowy z konsultantem. Konsultant telefoniczny w języku polskim nie oddzwania chociaż dwukrotnie było takie zapewnienie w rozmowie z konsultantem anglojęzycznym.

Odpowiedź od PUMA
Złożyłam zamówienie 19.07, DZIŚ JEST 29.07 ale przesyłka nawet nie opuściła magazynu. Nikt nie odpisuje, na polskiej infolinii odbiera konsultant mówiący po niemiecku.
BRAK INFORMACJI, BRAK WYSYŁKI, BRAK KONTAKTU!!!!!!!!
ZAMÓWIENIE NR 97166290

Nie polecam nie wysłali zamówienia od 2 tygodni

Odpowiedź od PUMA
Zamowienie złożone 5 lipca, mialo byc dostarczone w ciagu 4 dni roboczych, dzisiaj czyli 8 lipca nadal na dhl przesylka przygotowywana przez nadawcę, telefon odbiera osoba mówiaca po angielsku, mam czekac 5 minut na oddzwonienie polskiego konsultanta, oczywiście cisza, na czacie pisza, ze wyslana i mam czekac kilka dni na zmianę stausu, kpina

Odpowiedź od PUMA
Złożyłam pierwsze zamówienie na 2 pary butów. Do pierwszego zamówienia otrzymałam kod rabatowy 15%. Podczas płatności wystąpił błąd aplikacji bankowej. Na maila nie przyszło nawet powiadomienie że jakiekolwiek zamówienie miało miejsce. Opisałam sytuację juz jakiś czas temu podając szczegóły. Z uwagi na to że nikt nie odpisał zadzwoniłam na infolinię gdzie odebrał anglojezyczny rozmówca, który zapewnił, że ktoś się ze mną skontaktuje. Oczywiście nikt nie oddzwonił. W dniu dzisiejszym ponowiłam próbę kontaktu i ta sama sytuacja. Wcześniej nie czytałam opini o tym sklepie, bo PUMA była dla mnie marką samą w sobie. Teraz kiedy czytam inne komentarze to rzeczywiście widać, że ta marka ma solidny problem. Utwierdziłam się właśnie w przekonaniu, że jednak nie chcę już realizować tego zakupu.

Odpowiedź od PUMA
Po pięciokrotnym założeniu rozkleiła się połowa buta, napisałam do nich na messengerze i na e-mailu, zero odzewu. Nie polecam, omijać szerokim łukiem

Odpowiedź od PUMA
Zamówienie 08.06. za prawie 500€. 10.06. jeszcze nie wysłane. Porażka! Pierwszy i ostatni raz!

Odpowiedź od PUMA
Zamówiłem buty Puma Porsche Future Cat Sau (różowa świnka). Po 7 dniach przyszła paczka DHL, ale w oryginalnym pudełku były UŻYWANE czarne zwykłe PUMY Porsche 911 (warte 30% tych które zamówiłem)
Pierwszy raz w życiu, a mam już trochę lat na karku, zdarzyła mi się taka sytuacja.
Infolinia tylko po angielsku - oczywiście nabrali wody w usta.

Odpowiedź od PUMA
Paczka rzekomo wysłana w poniedziałek. 16.02, ale na stronie DHLstatus od momentu wygenerowania numeru listu przewozowego ( 15.02) nie zmienił się. Puma kazała mi czekać ( 18.02) jeszcze 5 dni roboczych zanim zainterweniują.

Odpowiedź od PUMA
Minelo ponad 27h, a moje zamowienie jeszcze nie wyruszylo. To jest jakis dramat!!!

Odpowiedź od PUMA
Nie polecam zamawiać z tej strony. Piszę e-maile wszędzie, gdzie się da, do firmy kurierskiej, na Messengerze i zero odpowiedzi, co z moją przesyłką.

Odpowiedź od PUMA
Oddałam buty do reklamacji i odrzucono mi , buty nosiłam nie całe dwa miesiące i odkleiły się przody ,odrazu oddalam do sklepu do reklamacji ,po dwóch tygodniach odpisano że to moja wina, złożyłam odwołanie, Gdy ponownie przyjdzie reklamacja odrzucona, złożę pismo do Biura Praw Konsumenckich. Buty odkleiły się nie z mojej winy..

Odpowiedź od PUMA
Brak kontaktu ze sklepem ! Rozmowy z botem można sobie wsadzić!

Odpowiedź od PUMA
Zamówiłem paczkę w Black Friday, po paru dniach płatność została mi zwrócona z opisem iż problem z realizacją zamówienia (wszystko na sklepie było dostępne).
W takim wypadku było cyber monday gdzie podjąłem kolejny raz zamówienie (uprzednio rozmawiając na infolinii odnośnie zamówienia)
Oczywiście ta płatność też została mi zwrócona.
Nie polecam zakupów w tym sklepie, nie wiem czy chodzi o nierzetelność tego co mają na stronie czy zagrywka - po promocji zamówisz to ci wyślemy.
Edit : firma odpowiedziała że się odezwą i się oczywiście nikt nie odezwał ;). To tak ku przestrodze

Odpowiedź od PUMA
Nie polecam tej firmy kiedyś puma to był dobry produkt teraz za tą cenę to taki szajs sprzedają że szkoda gadać syna buty siatka się rozwaliła po 7 miesiącach a moje po roku oczywiście reklamacja nieuznana nigdy więcej

Odpowiedź od PUMA
Buty zakupione w marcu 2025 r. Po ok. 4 miesiącach te same wady w obu butach uniemożliwiające korzystanie z nich. Reklamacja oczywiście nieuwzględniona na podstawie jednostronnej opinii pracownika, wg którego buty były "zmęczone". Nie wiem, w jaki sposób mogą buty za 300 zł "zmęczyć się" po 4 miesiącach i to jeszcze w taki sposób, że na obu piętach zrobiły się dziury. Wie to tylko sklep puma i ich antykonsumenckie praktyki. Odwołanie od reklamacji również nieuwzględnione. Decyzje podjęte bezprawnie i bez żadnych podstaw faktycznych. To był pierwszy i ostatni raz z tym sklepem.