Hetzner Online GmbH Recenzje

1. Dostawca usług internetowych
  2. Przetwarzanie chmurowe
  3. Dostawca DNS
  4. Hosting internetowy

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

As a leading webhosting provider and experienced datacenter operator in Germany, Hetzner Online offers professional hosting solutions for a fair price.

Średnia

3 tys. recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 604

Napisz recenzję

Dokonujemy weryfikacji wystawionych opinii

Korzystałem z serwera dedykowanego…

Korzystałem z serwera dedykowanego Hetzner. Doszło do opóźnienia w płatności, ale jednocześnie przez dłuższy czas zgłaszałem problem z nieprawidłowymi danymi rozliczeniowymi i numerem VAT UE, których nie mogłem samodzielnie poprawić w panelu. Ostatecznie pracownik Hetznera musiał ręcznie dodać poprawny VAT ID.

Najbardziej niezrozumiałe było jednak dalsze postępowanie firmy. Najpierw poinformowano mnie, że anulowanie konta może zostać cofnięte wyjątkowo za opłatą 49 EUR netto oraz że po zaakceptowaniu tej opłaty zostanie sprawdzone, które usługi i dane można przywrócić. Zgodziłem się na tę opłatę wyłącznie po to, aby ograniczyć ryzyko utraty danych.

Następnie otrzymałem całkowicie sprzeczną odpowiedź od innego pracownika: umowy zostały definitywnie rozwiązane, serwer nie może zostać przywrócony, a wszystkie dane zostały już trwale usunięte bez możliwości odzyskania.

Wszystkie faktury widoczne w moim panelu są obecnie oznaczone jako opłacone. Mimo to serwer pozostawał niedostępny od 24 lipca, a firma nie udzieliła mi dotąd jasnej odpowiedzi w sprawie proporcjonalnego zwrotu za okres, w którym usługa nie działała.

Rozumiem, że opóźnienie w płatności było po mojej stronie. Nie akceptuję jednak sposobu obsługi sprawy: braku skutecznej pomocy przy poprawieniu danych, sprzecznych informacji dotyczących reaktywacji, propozycji naliczenia dodatkowej opłaty za przywrócenie, które chwilę później okazało się niemożliwe, oraz braku konkretnej odpowiedzi dotyczącej zwrotu za niedostępną usługę.

Firma powinna poprawić komunikację między działami, jasno informować o rzeczywistym statusie danych przed proponowaniem płatnej reaktywacji oraz udzielać konkretnych odpowiedzi na formalne reklamacje zamiast automatycznych lub wzajemnie sprzecznych wiadomości.

5 sierpnia 2026

Odpowiedź od Hetzner Online GmbH

Thank you for your feedback, and we're sorry this left a bad impression. When an invoice stays unpaid, we're required to suspend the associated services, so our servers aren't misused and billing stays accurate. We never do this without warning, though several payment reminders always go out first.

In this case, the invoice was still outstanding while your ticket was being handled, which is what led to the closure. We reversed the cancellation as a one-time goodwill gesture. The resources up to the cancellation date do still need to be settled, as they were reserved for you and unavailable to other customers during that period.

If anything remains unclear, please get in touch with our support team. We're happy to walk through the details with you. -Lea

Konta banowane automatycznie bez powiadomień.

Randomo banowane są konta co utrwala mnie w tym że za pierwszym razem nie otrzymałem wiadomości o wyłączeniu konta, a po napisaniu na support otrzymałem poniższą informacje:
"Thank you for your mail.
The account has already been anonymized.
Please register a new one.
Kind regards
Customer Data Analytics"

Po utworzeniu konta nowego zgodnie z danymi które są moje i jeszcze przed wysłaniem do weryfikacji dokumentów zostałem zbanowany drugi raz nawet nie miałem jak wysłać jak uprzednio przy zakładaniu konta.
Odpowiedź otrzymana od supportu:
"There is some information in your account that appears suspicious. Contracts based on incorrect, incomplete, or suspicious account information are void.
For that reason, we cannot accept your account.
We do not share details about why certain accounts appear suspicious. Publishing this information would make it easier for people to create fake accounts and abuse our services.
We apologize for the inconvenience.
Kind regards
Customer Data Analytics"
Jak to nie jest system automatyczny to ciekawych ludzi tam zatrudniacie co randomowo klikają i nie idzie nic zarejestrować. Po rozeznaniu po innych firmach i osobach z okolicy co używali Hetzner dowiedziałem się że właśnie już nie używają bo nawet firmowe konta zostały zbanowane jako suspicious zanim zakupili usługi więc świetnie nic nie zdążyli zamówić ale bana dostali przynajmniej pieniędzy nie wydali u takiego usługodawcy. Jeżeli nie chcą z uwagi na zabezpieczenia podawać dlaczego jest ban to przynajmniej powinni dać możliwość odwołania się i wysłania weryfikacji bądź czegoś innego, a tak to z dnia na dzień można pożegnać się co najgorsze możliwe jest że bez powiadomienia więc dopiero po kontakcie z supportem dojdzie do zrozumienia że to oni zablokowali. Zakupiłem już u konkurencji serwer bo nie ma co ryzykować kolejny raz.

27 lipca 2025

Odpowiedź od Hetzner Online GmbH

Hi Dawid, thanks for sharing your feedback. We understand that being unable to access our services without a clear explanation can be very frustrating. Please be assured that this is purely about safety and security. We take extra precautions when verifying accounts and accepting new customers, as in these cases the potential of abuse of our ToC are higher. Because of this, our approach may sometimes seem overly rigorous, but security remains one of our top priorities. Your can find more information about registrations here: https://docs.hetzner.com/general/others/fraud-prevention-faq - Maria

Poor suport overall good.

Poor suport, but superb service. Overall - I can recomend!

9 lipca 2020

Odpowiedź od Hetzner Online GmbH

Oh, I'm sorry you had a negative experience with our support. But I am glad to hear that you are satisfied with our products and services. --Helena, Marketing

Good CLOUD hosting ;).

30 marca 2020

Odpowiedź od Hetzner Online GmbH

Thanks for your recommendation! We hope you continue to enjoy using the Cloud. --Helena, Marketing

Pokaż recenzje we wszystkich językach. (2926 recenzji)