Fox. Expert in Rondreizen Recenzje

Wynik TrustScore: 4.5 na 5

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 5 z 5

Ik wilde al zo lang naar Noorwegen en deze reis heeft aan al mijn verwachtingen voldaan! Wat een prachtig land! Het was een vrij actieve reis met voldoende vrije momenten. De groep was fijn en de rei... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Organizator turystyki

Napisane przez firmę

Al meer dan 25 jaar stellen wij rondreizen samen voor jou, voor groepen, gezinnen en singles. Reizen die verder gaan dan je denkt. Reizen die een unieke belevenis toevoegen aan je leven. Een divers pallet van deze reizen vind je op onze website en dat pallet blijven we uitbreiden met nieuwe avonturen naar bijzondere locaties, bekende hotspots en verstopte pareltjes binnen en ver buiten Europa. Ons team enthousiaste reisspecialisten én onze ‘ local heroes’ weten op elke bestemming de mooiste rondreizen voor jou samen te stellen. Van groepsreizen en familiereizen tot individuele rondreizen, fly-drives en singlereizen, Fox biedt voor ieder wat wils.

Dane kontaktowe

4 gwiazdki
3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

W ostatnim czasie nie zapraszano do recenzowania

Odpowiada na 100% z negatywnych recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 2 tygodni

Jak firma korzysta z Trustpilot

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 213

Napisz recenzję

Oceniono na 1 z 5

Daadwerkelijke reis wijkt compleet af van aangeboden reis (op website Fox)

We hebben een rondreis in Schotland gemaakt, die totaal niet overeenkwam met het aanbod op de website van Fox. De hotels zaten meestal in the middle of nowhere, op soms wel een uur rijden van de beoogde lokaties, waardoor de reisbeschrijving niet klopte. De reisbeschrijving klopte niet met de hotellijst, en de hotel vouchers klopten niet met de reisbeschrijving en de hotellijst. Heel slordig! Toen ik hierover belde met de serviceafdeling, boden ze aan om andere hotels te boeken, dichterbij, maar wel op onze kosten. De al geboekte hotels konden nl niet geannuleerd worden.

16 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Eke, dank voor de feedback. Wij hebben even meegekeken op de melding en zien inderdaad dat er veel alternatieve accommodaties zijn gebruikt. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er een maand voor vertrek geboekt is en we daardoor veel accommodaties al vol zijn geboekt. Daarnaast geven wij bij de reis op de website aan dat de Inn's binnen een straal van 40 km kunnen liggen.

Uiteraard vinden we het evengoed erg jammer dat je hierdoor niet de beoogde reiservaring hebt gekregen die je wel had verwacht. Onze excuses voor het ongemak.

Reisverslag Grand Tour Thailand met Fox reizen

Op 28 juli maakten wij (65 en 62 jaar oud) met 30 reizigers de Grand Tour Thailand van Fox Reizen.

Organisatie en vervoer:
Alles was uitstekend geregeld. De bus was schoon en comfortabel en de chauffeur Anan verdient een bijzonder compliment voor zijn veilige en uitstekende rijstijl. De reis verliep probleemloos, mede doordat de hele groep zich goed aan de afspraken en vaak vroege vertrektijden hield. Ook de bagage werd steeds keurig van en naar de hotelkamer gebracht.

Accommodaties:
De hotels waren over het algemeen prima, schoon en goed verzorgd, vaak met een zwembad. Het Ibis Hotel in Hua Hin was wat krap, maar voor één nacht goed te doen. Bij de accommodatie in Khao Sok kon de koffer niet mee naar de luxe tent; een extra tas met spullen voor één nacht was daarom handig geweest. Dit stond niet duidelijk in de reisbeschrijving en zou beter vermeld kunnen worden.

Eten en voorzieningen:
Het eten was goed en gevarieerd en er waren geen noemenswaardige problemen. Voor vegetariërs zou het soms verstandig zijn om bij de reisleiding extra aandacht te vragen voor voldoende keuze. Onderweg waren de sanitaire voorzieningen over het algemeen goed en waren winkels en koffiestops vrijwel altijd aanwezig.

Reisleiding:
De Nederlandse reisleider Peter van Gurp en de Thaise reisleidster Pum vormden een uitstekend team. Zij hadden de organisatie duidelijk volledig onder controle en zorgden ervoor dat de reis soepel verliep. Vooral Pum verrichtte veel werk achter de schermen en verdient daarvoor een groot compliment. Peter gaf veel nuttige informatie, zonder de reizigers voortdurend te overladen met uitleg.

Excursies:
De inbegrepen excursies waren uitstekend georganiseerd. Ook het aanbod van extra excursies was ruim. Wel zou de informatie over deze optionele excursies soms uitgebreider mogen zijn, bijvoorbeeld over fysieke beperkingen of de zwaarte van een excursie. Sommige extra excursies verliepen bovendien iets minder soepel dan de inbegrepen excursies. De kwaliteit en aantrekkelijkheid van excursies kan daarnaast per persoon verschillen.

Medische hulp:
Door een ongelukje tijdens het fietsen was een ziekenhuisbezoek nodig. De medische zorg was professioneel en vergelijkbaar met wat men in Nederland gewend is. Ook hier bleek de waarde van de reisleiding: Peter regelde vervoer, ziekenhuiszaken en nazorg uitstekend.

Phuket:
In Phuket was geen directe reisleiding meer aanwezig, maar Rose was goed bereikbaar voor eventuele problemen of vragen. Het was prettig dat zij zich vooraf al persoonlijk aan de groep had voorgesteld.

Eindconclusie:
De Grand Tour Thailand was uitstekend georganiseerd, veelzijdig en zeer de moeite waard. De combinatie van goede accommodaties, prima vervoer, mooie excursies en vooral de deskundige en betrokken reisleiding maakte de reis tot een onvergetelijke ervaring. Problemen werden snel en adequaat opgelost. Een reis die wij van harte kunnen aanbevelen en die de kwaliteit biedt waar Fox Reizen om bekendstaat.

28 lipca 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Robnt, hartelijk dank voor deze mooie en uitgebreide review! Dit geeft voor toekomstige reizigers fijn inzicht in de reis.

Volledig ontzorgd, fantastisch

Na altijd zelf reizen te plannen en boeken voor ons gezin nu via Fox gedaan. Ik kan alleen maar zeggen dat alles altijd zeer goed is geregeld, je wordt volledig ontzorgd. Vriendelijke reisbegeleiding vooraf in Nederland bij het samenstellen en goede reisbegeleiding ter plekke. Accommodaties perfect. In één woord: FANTASTISCH.

30 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Sacha, dank je wel voor deze mooie review. Wat heerlijk dat je zo enthousiast bent en onbezorgd van de reis kon genieten!

Wegdromen tussen de fjorden

Wegdromen tussen de fjorden, is wat mij betreft een totaal verkeerde naam. Wat begon als een mooie reis eindigde in Oslo in een nachtmerrie. Het hotel dat door Nordic Tours is geboekt in Oslo is volledig volgeboekt vanwege een popconcert om de hoek genaamd We Love. Er is geen enkele parkeermogelijkheid en de kans dat rumoerige concertbezoekers ons van onze nachtrust gaan beroven is groot. Aan de balie van het hotel zeggen ze dat ik het zelf maar moet uitzoeken omdat het niet hun verantwoordelijkheid is. Daarop heb ik gebeld met Asmaa van Fox Reizen (waar ik geen overeenkomst mee heb). Die hebben vervolgens gebeld met Nordic Tours (waarmee ik ook geen overeenkomst heb). Die bellen met het hotel en krijgen te horen dat er helemaal geen probleem is. Met andere woorden het hotel kan niet omgeboekt worden. Ik moet vervolgens na twee uur wachten zelf terug bellen met Fox Reizen om te horen dat ik geen ander hotel krijg. Daarop heb ik besloten zelf een ander hotel te boeken zodat ik van mijn nachtrust kan genieten.

Ik vind het te gek voor woorden, de manier waarop ik eerst door het hotel en daarna door zowel Fox Reizen als Nordic Tours wordt afgescheept. Ik houd ANWB hiervoor verantwoordelijk. Ik heb tenslotte niet voor niets bijna €4000 betaald. Dan mag ik een onbezorgde vakantie verwachten. Ik ga er vanuit dat de ANWB ons hiervoor compenseert.

23 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste MK, dank voor je bericht. Ondanks dat we het natuurlijk vervelend vinden dat je ontevreden bent over de service, is een volgeboekt hotel in een stad als Oslo geen aanleiding om een hotelovernachting op de dag zelf nog om te boeken omdat er 'mogelijk' overlast zou kunnen ontstaan. Evenementen en concerten horen bij de stad, helemaal in de zomerperiode.

Wij hebben op basis van het contact nog overlegd met onze lokale partner of wij toch iets kunnen betekenen maar dat is helaas niet gelukt. Onze excuses voor het ongemak.

Noorwegen single reis

Het was een vrij actieve reis met voldoende vrije momenten. De groep was fijn en de reisleidster, Els, die ik al kende van een eerdere Ierland-reis heeft alles weer top geregeld zodat ik zorgeloos kon genieten van deze geweldige ervaring. Aanrader!

20 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Suzanne, wat heerlijk om te lezen dat Noorwegen aan jouw verwachtingen heeft voldaan! Bedankt voor de mooie review.

Oceniono na 4 z 5

Hotel Rondreis Denemarken

Fijne combinatiereis van meerdere hotels in Denemarken. Mooie manier om kennis te maken met het land. Alles was goed geregeld en vooraf voldoende info en tips voor de reis.

17 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Vrieling, hartelijk dank voor de mooie review!

Rondreis met gezin Sri Lanka

We hebben met het gezin een rondreis gemaakt door Sri Lanka. Het was een prachtige, onvergetelijke en waardevolle vakantie waarbij we door onze chauffeur/gids Thari heel veel van Sri Lanka hebben gezien en geproefd. Mooie natuur maar ook leuke marktjes waarbij we in het westen en zeker het noorden nog verrassend weinig andere toeristen tegenkwamen. Het eten is soms aan de pittige kant maar heel divers en super lekker. De soorten fruit lijken oneindig en heerlijk om te proeven. De organisatie van de reis door Fox was van een hoog niveau.

De reis is zeker aan te raden als je met je gezin een leuke en onbezorgde vakantie wilt hebben.

21 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Richard, hartelijk dank voor deze geweldige review en fijn om te lezen dat jullie als gezin zo van Sri Lanka hebben kunnen genieten!

Oceniono na 2 z 5

De reis met de HAL was uitstekend

De reis met de HAL was uitstekend. De reisbegeleiding van Fox was helaas een aanfluiting. Een echtpaar dat voor de eerste keer een cruise deed en voor de eerste keer op dit schip was. Wist dus zelf de weg niet op dit enorme schip en wist niets over de excursies. Een grote fout van Fox.

9 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Dick, dank voor je bericht en wat fijn om te lezen dat de reis zelf goed is bevallen. Voor wat betreft de feedback over de Fox begeleiding, deze zullen wij intern bespreken.

Oceniono na 4 z 5

Familie groepsrondreis Thailand

Familie groepsrondreis Thailand gedaan. Was super georganiseerd, Leuke groep en mooi programma. Reisleiding Corné en Bee waren top. Mooie herinneringen gemaakt

16 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Silvia, dank voor je review en fijn dat we jou van een mooie beleving hebben mogen voorzien!

FAN-TAS-TISCH

Inmiddels heb ik 7 reizen via Fox gedaan. Ik kan alleen maar zeggen dat alles altijd zeer goed is geregeld! Vriendelijke, zorgzame en goede reisleiding ter plekke. Accomodaties perfect. In één woord FANTASTISCH.

17 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Jose, wat heerlijk om te lezen dat wij al zo vaak met jou de wereld mogen verkennen! Ontzettend bedankt voor je mooie woorden én het vertrouwen!

Oceniono na 3 z 5

Topreis voor afhankelijke mensen

Thailand is prachtig en Fox is een goed bedrijf voor mensen die echt helemaal niks zelf willen uitzoeken of ontdekken. Zelfs de plek van het ontbijt moet verteld worden (en als dat niet gebeurt, is er paniek). Er is dan ook weinig mogelijkheid voor eigen ontdekken. Het voelde soms als schoolreisje i.p.v. een nieuw avontuur. Dat gezegd hebbende was alles natuurlijk wel spic en span geregeld en hoefde je niet na te denken maar gewoon mee te hobbelen. Ook eventuele dieetwensen worden serieus genomen en altijd van te voren doorgegeven. Daarnaast handelen ze adequaat bij evt. opgelopen blessures. Meer tijd voor de culturele geschiedenis was fijn geweest (15 min. voor een museum is echt te kort). De hotels zelf waren allemaal goed, met zwembad en supervriendelijk personeel, echter waren de locaties van de hotels vaak net buiten de hoogtepunten, en soms midden in het toerisme. Phuket mag er echt uit; heeft weinig meer met echt Thailand te maken. Excursies zijn leuk en veel in de natuur; dit is een groot pluspunt! Wel worden er zoveel excursies aangeboden, dat je niet meer weet wat te doen en je vergeet van het land zelf te genieten.

1 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Alies, dank voor je review en de feedback!

Fantastische reis

Net terug van een fantastische reis door Thailand. Koen en Niceky waren fijne reisleiders die alles tot in de puntjes regelden, zodat we optimaal konden genieten. Reis was erg intensief maar zeker de moeite waard !!
De hotels waren prima.
Deze reis bevatte wel veel optionele excursies, maar zo is er ook voor ieder wat wils.

14 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Christine, hartelijk dank voor de mooie woorden en fijn dat je zo van Thailand hebt kunnen genieten!

Oceniono na 5 z 5

Singlereis beste van noord en zuid Thailand

Ik heb echt een fantastische reis gehad!
Koen en Niceky waren onze reisleiders. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Er werd elke dag een duidelijke planning gecommuniceerd waardoor je precies wist wat je te wachten stond. Als er een probleem was, werd dit meteen goed opgelost. We hebben veel gezien en meegemaakt. In de bus werd ons ook veel geleerd over Thailand, van Thaise woorden, tot cultuur en Thaise liedjes. Hotels waren goed. Er was een ruime keuze aan zelf in te plannen excursies. Deze waren wel wat prijzig, maar zeker de moeite waard.
Bedankt voor de fantastische ervaring!

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste, dat klinkt als een prachtreis in goed gezelschap! Dank je wel voor de mooie review.

Oceniono na 5 z 5

Ik heb erg genoten van de reis naar Thailand

Ik heb erg genoten van de reis naar Thailand. Alles was tot in de puntjes geregeld. Er werd dagelijks duidelijk beschreven wat de indeling van de dag was en welke excursies er waren. De begeleiders waren erg fijn en wisten veel van de Thaise cultuur. Hierdoor leerden we ook veel over de cultuur en de taal. Echt super fijn en zeker een aanrader.

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Chantal, 'kop khoen ka' voor de mooie review!

Oceniono na 5 z 5

Al meerdere reizen met Fox mogen maken

Al meerdere reizen met Fox mogen maken. Mooie hotels, veel variatie in een reis, goede reisbegeleiding, goede communicatie! Top geregeld.

1 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Sanne, ontzettend bedankt voor je mooie review! Wij hopen je in de toekomst van meer mooie reizen en nieuwe bestemmingen te mogen voorzien.

Prachtige reis!

We kijken met ontzettend veel plezier terug op een fantastische reis door Thailand. Alles was heel goed georganiseerd en de combinatie van cultuur, natuur, activiteiten en vrije tijd maakte het een heel bijzondere ervaring. Een extra dikke pluim voor Ron en Johnnie, die met hun enthousiasme, kennis en betrokkenheid echt het verschil hebben gemaakt. We hebben prachtige herinneringen gemaakt en zouden deze reis zeker aanraden. Bedankt FOX voor deze onvergetelijke ervaring!

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Tamara, wat fijn om te lezen dat je zo'n fantastische beleving in Thailand hebt gehad! Bedankt voor je mooie woorden en dat je Fox hebt gekozen voor jouw reis.

Oceniono na 1 z 5

Onze reis over de Waddenzee werd door…

Onze reis over de Waddenzee werd door FOX geannuleerd nadat het schip was aangevaren. Overmacht kan gebeuren en dat verwijten wij FOX niet. Onze teleurstelling betreft de communicatie en de verdere afhandeling.
Twee medewerkers vertelden ons onafhankelijk van elkaar dat op donderdagochtend al bekend was dat het schip niet kon uitvaren. Toch ontvingen wij de annulering pas vrijdag na 17.00 uur, toen het kantoor al gesloten was.
De aangeboden alternatieven waren voor ons niet bruikbaar vanwege werk en de noodzakelijke opvang van onze zoon. Ook daarna verliep de communicatie langzaam, formeel en juridisch. We misten vooral menselijke betrokkenheid. Een persoonlijk telefoongesprek of een kleine attentie had al veel verschil gemaakt.
Na eerdere reizen met FOX vinden wij dit een bijzonder teleurstellende ervaring.

24 lipca 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste René, dank je wel voor de feedback en wat onwijs jammer dat de communicatie als stroef en onpersoonlijk is ervaren. Dat is zeker niet waar wij voor staan en ik zal dit signaal intern ook doorgeven. Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Singlereis thailand

Ik heb ontzettend genoten van de tijd die ik in thailand heb gehad. Alles was tot in de puntjes voor ons georganiseerd, waardoor ik optimaal heb kunnen genieten. De reisleiders waren super fijn. Ze probeerde ons zo veel mogelijk informatie te geven over thailand. Hierdoor heb ik zeer veel geleerd en vooral van dag tot dag te moeten genieten.

12 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Ilse, bedankt voor de review! Fijn om te lezen dat je zo genoten hebt van het prachtige Thailand.

Vietnam compleet

Wij hebben de reis Vietnam compleet gedaan. We hebben prachtige plekken gezien. De reisleiding was fijn en alles werd top geregeld.
Wij vonden het tempo wel hoog. Vaak vroeg in de bus en laat aankomen bij de volgende bestemming. Tussendoor deed je dan een uitstapje. Varen vonden wij bijv.erg leuk. Soms stopte je ook bij fabriekjes van de lokale bevolking. Voor ons hoefde dit niet zo (parelkwekerij, olie, wierrook maken, vissaus fabriek etc.). Wij hadden het fijner gevonden wat eerder in het hotel te zijn zodat je meer vrije tijd had.
Wij raden de reis wel aan omdat je op veel mooie plekken komt.

21 lipca 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste Jacqueline, dank voor je mooie review! De feedback over het reistempo zullen wij meenemen in de structurele evaluatie. Wel goed om te vermelden dat we ook 'Easygoing' reizen hebben, deze hebben een ietwat rustiger tempo en meer vrije tijd.

Hopelijk mogen wij je in de toekomst nog eens van zo'n prachtige reis voorzien!

Oceniono na 5 z 5

Met vrienden een prachtige rondreis door Zuid-Afrika gemaakt.

We hebben met vrienden een rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Fox reizen heeft de huurauto en de overnachtingen voor ons geregeld. Dit was allemaal top. Goede reisbeschrijving/route die we moesten rijden en tussentijds de route wat we konden bezichtigen. Tijdens onze reis ook 1 overnachting op diverse resorts. Dit is te weinig, tip minimaal 2 overnachtingen op een resort boeken.

10 sierpnia 2026

Odpowiedź od Fox. Expert in Rondreizen

Beste, bedankt voor de prachtige review! Fijn dat jullie zo genoten hebben. De feedback over het aantal overnachtingen zullen wij meenemen in de structurele evaluatie van de reis.

Doświadczenie Trustpilot

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej