Zmieniam opinie 1 na 4 ponieważ dzięki pani z pochodzenia polskiego nie zapytałem imienia mój błąd na infolinii która rozmawialem dzisaj zrobiła wszystko co jej w mocy żeby mi zwrócili pieniądze za od... Zobacz więcej
Pierwszy raz zamówiłam bilety na tej stronie i dopiero potem przeczytałam tyle negatywnych opinii, nic takiego mnie nie spotkało, numer rezerwacji dostałam od razu, zadzwoniłam do linii lotniczych, on... Zobacz więcej
Stany Zjednoczone
Bardzo na NIE - nie oddają pieniędzy za odwołane loty. Na zwrot środków czekam już 4 miesiące - dodałam maile, że zwrócą już 3 miesiące temu. Bank też nie jest w stanie się z nimi kontaktować. Jeśli chcecie stracić kilkanaście tysięcy żeby zaoszczędzić kilkaset złotych to jest to idealny sposób. Inaczej nie polecam!

Odpowiedź od Gotogate
Zdecydowanie odradzam, po odwołaniu lotów w maju do dzisiaj nie doczekałem się zwrotu środków za rezerwację o numerze 1116-715-850. Pomimo kilkunastu telefonów, rozmów zarówno z polską infolinią jak i hindusami cały czas otrzymuje sprzeczne wyjaśnienia i obietnice przekazania sprawy do wypłaty, przełożonego, działu wypłat czy działu reklamacji. Jeszcze dzisiaj spędziłem 30min na infolinii będąc gorąco zapewnianym, że już wysyłają maila do działu wypłat, poprosiłem o dodanie mnie DW w wiadomości mailowej - bez niespodzianek, żaden e-mail nie dotarł. Zostałem oszukany na blisko 1200 zł. Sprawa zgłoszona została do Rzecznika Praw Konsumenta oraz Europejskiego Centrum Konsumenckiego pod nr ECCPL-88520.

Odpowiedź od Gotogate
Firma szybko i sprawnie sprzeda Ci bilet. Gdy w Marcu zaczęły sie problemy na bliskim wschodzie - zostalismy zostawieni na pastwe losu po odwołaniu naszego lotu powrotnego z Azji. Zostalismy bez hotelu i bez opcji powrotu.
Spychologia i brak zaproponowanego rozwiazania zmusiło mnie do zakupu nowego biletu u innego przewoźnika pomimo iż gotogate miało inne bilety oferujace powrót do miejsca docelowego. Zastanów sie 2 razy czy warto kupić u nich czesto najtanszy bilet by potem pozostać bez pomocy a wine beda zrzucać wyłącznie na przewoźnika

od marca 2926 nie dostałem pieniędzy za odwołane loty
Zadnego kontaktu
Banda oszustów

Odpowiedź od Gotogate
uwaga omijac szerokim łukiem banda oszustów kupiłem lot z Warszawy na Koh Samui zmienili mi bilet do Phuket i zostawili na phuket dzwoniac do nich mieli wszystko w dupie ich to nie interesuje skladali na linie lotnicza

Odpowiedź od Gotogate
Zdecydowanie odradzam kupno biletu lotniczego za pośrednictwem Booking/Gotogate. Nie biorą za nic odpowiedzialności. Kontakt wyłącznie czatem z AI pozbawionym logiki i podstaw inteligencji; obiecane działania nie zostały zrealizowane. Przykład ich niekompetencji: na kilka godzin przed planowanym wylotem otrzymałem informację o odwołaniu lotu i propozycję kontaktu z przewoźnikiem (miałem dzwonić do Centrali w Pekinie) bez propozycji rozwiązania problemu. Ich wyłącznie interesuje pośrednictwo w sprzedaży biletu.
I strongly advise against purchasing a plane ticket through Booking/Gotogate.
They take no responsibility for anything. The only way to communicate is through chat with an AI devoid of logic and basic intelligence; promised actions were never implemented. An example of their incompetence: a few hours before my scheduled departure, I received a flight cancellation notice and a suggestion to contact the carrier (I was supposed to call the headquarters in Beijing), with no offer to resolve the issue.

Odpowiedź od Gotogate
Absolutnie odradzam korzystania z tego pośrednika. Zakupiłem lot w lipcu zeszłego roku. W styczniu, na 3 miesiące przed wylotem, przewoźnik przesunął mój lot o jeden dzień. W związku z tym, anulowałem lot i poprosiłem o zwrot pieniędzy, a za swoje pieniądze, zakupiłem bilet na inny lot, u innego przewoźnika. 18.02.2026 Gotogate przyjęło moje zgłoszenie. Około miesiąc później przypomniałem się im na chacie (wówczas jeszcze mogłem, bo miałem wylot za kilka dni). Zwrot miał trwać kilka dni roboczych, a za kilka dni miną 4 miesiące. Nie mogę się do nich dodzwonić, chat jest zablokowany, bo nie mam u nich wykupionego lotu w ciągu najbliższych kilku dni, a na maile nie odpisują. Czuję się oszukany. Odradzam i nigdy więcej nie skorzystam z ich usług.
20.03.2026 anulowałam loty liniami Air Asia, ponieważ w związku z wojną na Bliskim Wschodzie nie mogłam dolecieć do Malezji. Dokładnie tego samego dnia wystąpiłam przez Gotogate o zwrot opłat lotniskowych. Opłaty były dość wysokie, bo loty obejmowały lądowanie i wylot z lotniska w Singapurze. Od 20.03.2026, czyli prawie już od 3 miesięcy, nie mogę się doprosić zwrotu pieniędzy. Wszystkie linie, u których bezpośrednio rezerwowałam loty zwróciły należne podatki w ciągu 7 dni. Zakup przez Gotogate pozbawia możliwości bezpośredniego kontaktu z linią, a agent najwyraźniej nie zamierza zwrócić pieniędzy. Kwota podatków i opłat lotniskowych wynosi 620 zł, więc jest o co walczyć. Zdecydowanie nie polecam.
Firma niestety nie wypłaca należnego mi zwrotu środków od ponad miesiąca. Lot anulowany przez linię lotniczą. Kontakt w sprawie statusu jest możliwy tylko po angielsku, a obsługa zwodzi i kłamie, że dostanę swoje środki za 2-3 dni. Mija miesiąc i cisza. Sprawa została zgłoszona do Uokik jako zbiorowe łamanie interesów konusmentów, do czego również zachęcam innych poszkodowanych. O swoje środki muszę walczyć przy pomocy Europejskiego centrum konsumenta.
Nie polecam banda złodzieji i totalny brak kontaktu
Od 19.03.2026 walczymy o zwrot 5999,65 zł za anulowany z winy linii lotniczych lot, który firma sama wielokrotnie obiecywała oddać „w ciągu kilku dni” albo „maksymalnie miesiąca”. Do dziś nie otrzymaliśmy pełnej kwoty.
Przez miesiące byliśmy zwodzeni kolejnymi wiadomościami, że refund jest już „w trakcie”, „zaakceptowany”, „zaraz zostanie wysłany”. Za każdym razem kończyło się tylko na pustych obietnicach i przeciąganiu sprawy.
Sprawa została zgłoszona do banku w ramach chargeback, jednak Gotogate po prostu poinformował, że nie zwróci pieniędzy. Zero realnego rozwiązania problemu mimo wcześniejszych deklaracji o pełnym zwrocie.
Kontakt z obsługą klienta to ciągłe przerzucanie odpowiedzialności i sprzeczne informacje. Gdybyśmy nie naciskali i nie pisali regularnie, prawdopodobnie sprawa byłaby całkowicie ignorowana.
Jeżeli ktoś rozważa zakup przez Gotogate — radzę dobrze się zastanowić. My straciliśmy mnóstwo czasu, nerwów i nadal walczymy o swoje pieniądze.
Kilkukrotnie korzystałem już z Gotogate nigdy nie do tej pory nie było problemu gdyż żaden problem nie występował tym razem jednak było inaczej. Linia lotnicza anulowała loty więc próbuje kontaktować się w sprawie zwrotu z gotogate jako że to przez nich były kupowane bilet lecz firma okłamuje w żywe oczy człowieka że jedna możliwą opcją jest zmiana lotu bądź voucher na podaną kwotę gdzie na stronie lini lotniczej jest informacja o zwrocie środków na konto tą samą metodą płatności jak bilety były zakupione. Tym samym gotogate olewa ciebie jak swojego klienta totatnie i musisz sobie radzić sam kontaktując się z linia lotniczą czekając godzinami na połączenie z konsultantem. Mieliśmy jeszcze w międzyczasie zmianę daty rezerwacji gdzie nie mogliśmy zrobić tego bezpośrednio u lini lotniczej tylko gotogate pośrednicząc w tej zmianie musiał oczywiście dodatkowo swoją prowizję przyjać. Ta kwota nie została już nam zwrócona. Finalnie bo wielokrotnym kontaktowaniu się z sama linia lotniczą udało się odzyskać pieniądze , gotogat nie ruszył nawet palcem okłamując swoich klientów na koniec pisząc do Ciebie maila że otrzymali zwrot od lini lotniczej bo samodzielnym twoim kontakcie bo konsultacji z Gotogte 100% bezczelność . Nigdy więcej nie skorzystam i szczerze odradzam wszystkim. Prawdziwe oblicze zostało pokazane wtedy gdy dopiero pojawił się problem.A pieniądze udało się odzyskać dopiero po 2 miesiącach
Pomimo wielokrotnych rozmów wciąż nie otrzymałam zwrotu za anulowany lot, pomimo, że linia lotnicza takowego już dokonała. Go to gate po prostu gra na czas i obraca bezprawnie moimi pieniędzmi. Unikać szerokiem łukiem! Pracownica Sofja F. wprowadziła mnie dodatkowo w błąd wskazując na 15 dni roboczych jako maksymalny czas zwrotu kosztów. Mija miesiąc o złożenia reklamacji.
Nie polecam. Od 19 kwietnia czekam na zwrot pieniędzy. Za każdym razem słyszę, że przekazują eskalację do jakiegoś magicznego działu, który zajmuje się zwrotami. Wiem, że 25 kwietnia dostali zwrot pieniędzy z linii lotniczej (sami się przyznali), czyli od tego czasu dysponują bezprawnie moimi pieniędzmi.
Dodatkowo przestrzegam przed agentką przedstawiającą się jako Sofia F (tak, nie chcą się przedstawiać z imienia i nazwiska, chociaż tego oczekują od klientów na początku rozmowy). Wyjątkowo arogancka osoba mijająca się z prawdą w kwestii warunków zwrotu. Twierdziła z pełnym przekonaniem, że mają do 15 dni roboczych na przetworzenie płatności. Nie ma to absolutnie odawierciedlenia w regulaminie, który sama przysłała mailem! Rozumiem, że agenci nie odpowiadają za całą politykę firmy, ale celowe wprowadzanie w błąd to skandal!
po anulowaniu lotu przez linię lotniczą booking we współpracy z gotogate zwodzi i okłamuje ludzi. od ponad 1,5 miesiąca próbuje uzyskać zwrot, za każdym kontaktem dostaje odpowiedź, że w ciągu 2-3 dni dostanę informację na temat statusu zwrotu, jednak jej nie wysyłają. na sam koniec kazali mi samemu napisać o zwrot do linii lotniczej. kazali w korespondencji podać nie mój adres e-mail, do którego nawet nie mogę się zalogować. porażka o temat do zgłoszenia w urzędzie ochrony konsumenta
Zdecydowanie nie polecam Gotogate. Mam sprawę dotyczącą zmiany lotu po dużej zmianie rozkładu. Linia lotnicza potwierdza, że przysługuje mi zmiana lub zwrot, ale Gotogate od wielu dni nie potrafi tego skutecznie załatwić. Kontaktowałem się wielokrotnie, a odpowiedzi są ogólne i nic nie wnoszą. Brak jasnej informacji, brak decyzji, brak konkretnego terminu. Przy drogim bilecie w klasie biznes taka obsługa jest nieakceptowalna.
Zdecydowanie NIE polecam GoToGate.
Zakupiłam za ich pośrednictwem bilety do Indonezji (lot przez Doha linią Qatar Airways). Po 2 miesiącach otrzymała zwrot połowy środków, skontaktowałam się bezpośrednio z linią lotniczą Qatar Airways i otrzymałam jednoznaczną informację, że pełna kwota za bilety (ok. 6000 zł) została zwrócona do pośrednika plus za vouchery numery voucherów też mi podali: 157 -1941490048, 157 -1941490049. 157 -1941490050, 157 -1941490051. Dodatkowo GOTOGATE 4 marca potwierdził mailowo przyznanie pełnego zwrotu. A finalnie zamiast 6 470 loty plus kwota za salonik w Doha bo lot był odwołany, otrzymałam po 2 miesiącach kwotę 3418 zł. o 3 tys za mało. Zaraz po tym czat na stronie został mi wyłączony, infolinia nie rozwiązuje problemu — konsultanci obiecują kontakt, który nigdy nie następuje, brak jakiejkolwiek możliwości złożenia reklamacji mailowo (brak adresu e-mail!).
Czuję się oszukana i pozbawiona możliwości skutecznego dochodzenia swoich praw.
Zdecydowanie odradzam korzystanie z tego pośrednika. Mój numer rezerwacji 1117-991-291, numer ref. przewoźnika X2NQS2
Tragiczna obsluga klientla, kiedy musisz sie do nich dodzwonic to nie odbieraja a czat nie działa. Wydzwaniaja do ciebie dopiero jak jest juz po sprawie.
Nie polecam, 2x kupowałam za ich pośrednictwem i 2x mialam problem. Za 1razem potwierdzenie zamówienia przyszło dopiero na 2 dzien, za bagaz rejestrowany liczyli 2x tyle co linia lotnicza. Za 2 razem nie mogliśmy się odprawić, każdy numer przesłany mailowo okazywał się błędny pp wpisaniu na stornie przewoźnika. Finalnie musieliśmy dopłacić żeby nas odprawili. Nigdy więcej nie będę korzystać z gotogate.
Od kilku dni próbuję się dodzwonić by otrzymać informacje na temat zwrotu pieniędzy. Oczywiście bezskutecznie. Przekierowują tylko na rozmowy z botem, który oczywiście odbija piłeczkę, że wszystko jest w statusie zamówienia.
Tragedia, frustracja, odradzam, nigdy więcej.